Въпроси и отговори

Страница, където да потърсите отговори на вашите въпроси.

Как да публикувам в „Отвъд кориците“?

Единственото, което се изисква, е да изпратите свои произведения на e-mail: otvadkoritsite@gmail.com или на нашата Facebook страница. Публикуваме всичко, без цели повести и романи, няма жанрово ограничение. Единственото, с което нямате шанс при нас, е комерсиална литература.

Моля, не ни пращайте само едно стихотворение! Публикациите съдържат няколко творби или един цял разказ/откъс от роман или повест. 

Ако сте нов автор, изпратете и своя биография, за да създадем ваш профил в сайта с всичките ви публикации. Изпратени творби от нови автори без биография не се приемат. 

Мога ли да пратя статия или рецензия?

Разбира се. Материали от този тип в момента почти липсват при нас и бихме се радвали на повече такива.

В какъв срок трябва да пратя творби за броя?

Приемаме творби постоянно! Няма никакви срокове, просто ако броят за даден месец и вече готов, ще ви оставим за следващия.

Колко творби да изпратя и на какви теми?

Колкото повече, толкова по-добре. Не изпращайте обаче по-малко от цял разказ, няколко кратки прози или стихотворения.

Няма тематично ограничение, но ще ни зарадвате много, ако не изпращате само любовна лирика – тя е навсякъде, стремим се да покажем, че има и много други теми.

Трябва ли текстовете да са непубликувани?

Ако текстовете вече са излизали в други онлайн-издания, то е малко безсмислено едно нещо да е качено на куп места.  Нямаме изискване творбите да не са виждали бял свят, но винаги може да подберете произведения, които да видят бял свят за първи път.

Проблем ли е да пратя дълъг разказ?

Не е никакъв проблем, но по решение на редакцията разказът може да бъде публикуван на части в 2 или 3 последователни броя, в зависимост от дължината му.

Може ли да качите творбите ми със снимки?

За съжаление, сме на безплатен домейн и пространството ни е ограничено, така че засега не можем да си позволим да качваме различна снимка на всяка публикация.

Кога и къде да прочета броя?

Вестникът е онлайн, публикациите от съответния брой обикновено излизат между 1 и 15 число, а след като сме представили всички автори, публикуваме и целия брой в секция „Вестник“.

Обявихте старт на броя – къде ми е публикацията?

Представяме всеки ден по двама автори, за да отдадем заслуженото внимание на всекиго. Ако в старта на броя наведнъж пуснем 20+ автора, рискуваме много от тях да останат незабелязани сред количеството. Ако вие не сте бил първият в нашия брой, това нищо не означава. Ще ви уведомим веднага, щом ви публикуваме.

Мога ли да изпратя пак, ако не съм одобрен?

Винаги сте добре дошли да пробвате при нас. Както вече написахме, стига да не пишете комерсиално и масово, заповядайте в нашето издание.

Творбите ми са върнати с редакции – защо ми променихте изкуството?

Редакциите носят препоръчителен характер и авторът е този, който да одобри, или не. След като нашите редактори са предложили подобрение на текста, екипът ни е склонен да ви публикува след изчистване на слабостите в произведенията.

Може ли да ми спонсорирате публикацията?

Черпете редакторите по една бира, и ще уредим въпроса.

Въпросът ви е уникален и намерихте отговор тук? Изпратете запитване на otvadkoritsite@gmail.com

 

 

Powered by WordPress.com.

Нагоре ↑

%d блогъра харесват това: