Валентин Попов

valentinpopovВалентин Попов – Вотан е роден на 8 ноември 1979 г. в град Плевен. Завършва средното си образование в СОУ „Христо Смирненски“, и висше образование по специалност „Специална педагогика“ в СУ „Св Климент Охридски“ през 2001 г. След дипломирането си работи по специалността около пет години, след което навлиза в сферата на туризма. Пише проза от 17-годишен. Автор е на сборниците „Нощта срещу ноември“ (2014), „Пепел от мрак“ (2015) и „Брод през световете“ (2016). Негови разкази са публикувани в списанията „Дракус“ и „Молив“, сборниците „Вдъхновени от краля“, „451 градуса по Бредбъри“, „Писъци“, „ПО крилете на гарвана“, „Мечове във времето“, „Морето в разкази и стихове“, „Вой“.

Член е на сдружението на българските писатели на ужаса “Lazarus” от самото му създаване през януари 2016 г. до януари 2019. Лауреат е от конкурсите „Атанас Липчев“, „Под върха II“ и „Конкурс за драматичен женски образ „Албена“.

В края на 2017 година излиза и сборникът с разкази „Ангелите нямат криле”. От началото на 2019 г. е редактор на в-к „Отвъд кориците“.

Август 2019 година излиза сборникът с разкази, отличени в конкурси, „26 истории“.

Поезия:
Смъртта
Танцът на перата (с Ив-Ана Драгомирова)

Проза:
Червената роза
Истории от автобуса. Майка
Художникът и есента
Твоето желание е и мое (част 1)
Твоето желание е и мое (част 2)
Твоето желание е и мое (част 3)
Нощта срещу 1 ноември

За деца:
Приказка за Хейли

Статии:
Литературен Хелоуин
За будителите
За книжния fast food

Контакти:
Facebook страница
Официален сайт

Powered by WordPress.com.

Нагоре ↑

%d блогъра харесват това: