Честита Нова година

Честита Нова година от името на екипа на „Отвъд кориците“!

Отново годината свърши неусетно. Сега, обръщайки се назад, успяваме да си дадем сметка, че макар времето да лети, ние не го освободихме от здравата си хватка нито за секунда – успяхме да запазим и дори засилим каузите и идеите, заради които съществуваме и сме се събрали под логото на „Отвъд кориците“.

Ето и малко информация за дейностите ни през изминалата година:

През 2021 г. литературният ни клуб с гордост проведе една от най-големите си инициативи – първия независим книжен фестивал Eunoia LitFest. Неговата организация беше започната още през октомври 2020 г., но самото събитие се проведе на 28 и 29 юни следващата година пред Столична библиотека. Събитието имаше за цел да представи и срещне публиката с автори, които сами издават и разпространяват книгите си. След конкурс, в който участваха над 100 текста, накрая бяха избрани 12 автори, които да имат възможността да представят текстовете си на фестивала. Към четящите още се присъединиха и двама специални гости: Николай Милчев и Радослав Гизгинджиев. През цялата година екипът ни не спря да приема текстове на автори и да публикува както дебюти, така и премиери на творчески събития, пишеше статии по случай годишнини на известни и ценени автори и не на последно място не спря да следи какво се случва на литературната сцена у нас. В края на 2021 г. литературен клуб „Отвъд кориците“ беше подложен на кадрови промени. Част от екипа станаха Мария Георгиева, Станислав Кюлджиев и Филип Проданов, а Яна Радилова се завърна. Част от нашите ветерани като Хелика Христова, Валентин Попов и Денис Олегов напуснаха, те бяха ценна част от екипа, но дойде времето да започнат свои нови проекти. Благодарим им за всичко свършено през годините.

Тук сме да Ви поздравим… С тази статия слагаме точка на всички превратности, които годината ни устрои, оценяваме и запомняме успехите, които винаги ще са там в спомените ни да ни топлят и се въоръжаваме със сили, смелост и търпение за следващата година. Благодарим на всички наши читатели, които избраха и защитиха нашата цел – да дадем място за изява и растеж на млади таланти, както и да популяризираме некомерсиалната литература в България. Благодарим и на всички автори, които ни се довериха и изпратиха текстовете си – заедно сме по-силни. А сега Честита Нова година и нека вдъхновението и любовта към литературата не ви напускат. Ние от „Отвъд кориците“ продължаваме с пълни сили и занапред.

Подготвено от целия екип на „Отвъд кориците“

Написано от Филип Проданов

Реклама

Коментарите са изключени.

Website Powered by WordPress.com.

Нагоре ↑

%d блогъра харесват това: